25-07-2013

GEFUNDENES FRESSEN | Hans Mellendijk



Gif mi'j de zommerwind dee waeit langs ‘t gezicht.
Neet de folder dee tegen mien kin anvlög,
zich dwarrelend dringerig mien mond in zög.
Regels vol middenstands culinair gewicht:

'Preuverij, het gastronomisch gebeuren maakt de smaakpupillen los en extra hongerig.
Het is interessant om van de smaakvolle diversiteiten te genieten en daarnaast te proeven van de gezelligheid die er alom heerst. Varkenskoppen gebraden op houtvuur bij modderpoel. 

Biggen knuffelen. Varkens schilderen.'

Gif mi'j lever andere taal.
Zovöl woorddiarree döt mi'j kotsen
wet dat seizoenen now gaot botsen.
Heufd maalt naor ‘n steviger maal.

Geef mi'j maor de reuk van bieslook,
gebakken blokjes spek as wierook,
niet laoten schiften is hier wet.
Karnemelk 1.) op bloom 2.) gegotten kost,
siepels slierten, glaezig op elost
in wit dobbelsteentjesvet. 3.)

Gepubliceerd in De Moespot | 52e jaorgang no. 222 | juni 2009

1.) - 0,5 liter.
2.) - 25 gram.
3.) - De karnemelksaus is lekker bi'j broene bonen, capucijners, sla, sperciebonen, gesneden rauwe andievie, op ediend met dampende eerpels.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten